dinsdag 31 maart 2015

Gember

Eindelijk weer eens een nieuw berichtje op mijn droogblog. Ik zet er niet mer zoveel op, omdat wat ik vaker droog al op mijn blog staat. Het is lastig nieuwe dingen te vinden op internet.

Ik drink graag gemberthee met kurkuma. Dat is erg lekker en erg gezond. Mijn laatste potje gemalen gember is bijna op dus moest ik weer aan het schillen. Meer dan een kilo gember wortel heb ik geschild. Gelukkig wilde mijn huisgenoot helpen, want het is zwaar werk voor mijn handen.


Dunne plakjes snijden is nog best moeilijk, maar het is redelijk gelukt.


Uiteindelijk kon ik 6 roosters beleggen.


Op 70° en dan 8 uur dan moet het goed zijn, op die paar te dikke plakjes na dan.


Na 2 uur zag het er zo uit.



Na 6 uur was dit het resultaat.


En na 8 uur zag het er zo uit en was het klaar!


Het zit een beetje opgepropt in de pot. Ik ga het in gedeeltes malen in mijn koffiemolen.
Volgens mij heb ik weer een jaar thee.



10 opmerkingen:

  1. Very great post. I simply stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your weblog posts. After all I’ll be subscribing on your feed and I am hoping you write again very soon!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. I really appreciate your professional approach. These are pieces of very useful information that will be of great use for me in future.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn dat je weer blogt! Ook al val je in herhaling...het blijft toch leuk om te lezen en je foto's te bekijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fijn dat je weer blogt! Ook al val je in herhaling...het blijft toch leuk om te lezen en je foto's te bekijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gember hoeft niet geschild te worden. Zeker niet als je het gebruikt voor thee... kun je je de volgende keer al dat werk besparen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gember hoeft niet geschild te worden. Zeker niet als je het gebruikt voor thee... kun je je de volgende keer al dat werk besparen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Dat is een goede tip die erg veel werk zal besparen.

      Verwijderen
  7. zie je blog nu voor het eerst, ga je zeker volgen. Heb een droger met 4 roosters. Heb al wat geprobeerd, paddestoelen paprika selderij, nu pastinaak chips die vond ik op je site, heb ook gember liggen (ruim 800gr voor 1 euro op de markt) Die gaan er in na de de chips. groetjes, Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dunne plakjes snijden moeilijk. Gebruik een mandoline.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Als je het gemalen hebt, hoe gebruik je het dan als thee? Doe je dan de poeder bv in een blanco theezakje? Of doe je de gedroogde gemberplakjes in thee filter en laat je het trekken?

    BeantwoordenVerwijderen