zaterdag 11 mei 2013

Bouillon poeder

Op het blog van Teunie las ik dat ze bouillonpoeder had gemaakt. Leuk idee! Ik heb het ook gedaan met wat ik gedroogd in huis had.


Ik heb er uien, paprika (groen en rood), peterselie, selderij, doperwten, knofllook, tomaten en lavas in gedaan. Alleen heb ik niet zoveel uien genomen, want dat wordt toch wel snel wat vochtig.


Ik heb geen foto gemaakt van de kleurtjes die in de pot kwamen. Dat was erg mooi om te zien.
Ik heb er wel selderiezout bij gedaan. Niet te veel, want dat is ook weer niet goed.


En dan natuurlijk even proeven. Het was te flauw. Er zit nu bij elkaar nog geen eetlepel zout in de pot.
Het smaakt anders dan dat je het koopt, maar wel heel puur en lekker. Zonder een enkele toevoeging.
Dat ik dat zelf nooit heb kunnen bedenken? Als ik nog meer groente ga drogen, ga ik nog wat aan de poeder toevoegen.


2 opmerkingen:

  1. ziet er erg echt uit mooi gedaan lijkt mij ook erg lekker

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke ideeën toch steeds om te drogen!
    Afgelopen weekend hadden we het er hier thuis ook nog over, wel of niet kopen...
    Ik had muesli met gedroogde aardbeien gegeten (uit de natuurwinkel. Dat was een ware verrassing hoe gedroogde aardbeien smaken. Erg lekker en erg zoet! Heerlijk!

    ConsuminderenMetMarianne.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen