zaterdag 3 augustus 2013

Citroenmelisse

Als de planten zo groot worden en je gebruikt het niet dagelijks is dé oplossing natuurlijk: DROGEN.
Er staat er ook een in de volle grond, maar die is een stuk kleiner.


Toch was het genoeg om mijn 7 roosters te vullen.


Het is veel te warm om dat in de keuken te drogen, dus de schuur weer in.


Ik vond het wel verkleuren, maar dat is thee over het algemeen wel het geval. Je ziet geen groen blaadje meer als het gedroogd is. En de schuur rook de volgende dag wel lekker naar citroenmelisse.


Dit is het resultaat na 10 uur drogen op 30º.  Niet echt veel, maar er gaat maar een eetlepel in de pot om een paar kopjes heerlijk frisse thee te zetten. Gelijk even geprobeerd natuurlijk. Erg lekker. Jammer dat de plant nu geen blaadjes genoeg meer heeft. Het is ook wel erg warm voor potten met planten.




2 opmerkingen:

  1. Dat moet geloof ik gebeuren voor de plant in bloei komt. meen ik me te herinneren. Ik zie geen bloemetjes dus dat zit zeker goed :-)
    Ik heb ooit brandneteltoppen gedroogd. Dat ging in 2 dagen met heet en droog weer. Gewoon In de oven en de oven was niet eens aan. Dat was meer dat er geen insecten op zouden komen na het wassen. Daarna alles verkruimeld tussen mijn vingers. Zo ook met bessen-, bramen- en frambozenblad gedaan voor gemengde thee.
    Maar zo'n apparaat doet het toch wel sneller zo te lezen!

    Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. How to deposit at Slots.info Casino & Online
    It's the 포커 용어 first deposit site for Canadian 바카라조작 players. The slot games on Slots.info accept 바카라양방 PayPal as currency 올인구조대 and take 램 슬롯 it directly to their Bitcoin

    BeantwoordenVerwijderen