woensdag 28 augustus 2013

Pecorino drogen

In Duitsland heb ik 2 pakjes pecorino gekocht met het idee om die te gaan drogen.
Normaal gesproken is bij mij na een paar weken zo'n stukje beschimmeld. Ik eet het niet elke dag!


Wel een stukje geproefd natuurlijk, het mocht eens niet lekker zijn. Dan doe ik die moeite niet.


Alles geraspt en op 7 roosters uitgestrooid.


Het is wel erg vet. Dat wist ik niet voordat ik ging drogen. Het duurde 12 uur op 50ยบ en dan was het nog vettig


En het schoonmaken van de teflonvellen moest drie keer!


Ik heb het in 2 potten gedaan. In de kleinste pot is het gemalen in de koffiemolen. Beide potten in de koelkast gezet, omdat ik toch een beetje bang ben dat het gaat schimmelen.


Voor de zekerheid heb ik een klein poetje in de vriezer gezet en de volgende dag gebruikt.
Het was goed strooibaar en voelde niet meer vet. Nu staan er 8 kleine potjes in de vriezer en 1 in de kast.
Ik wil weten of die in de kast inderdaad gaat schimmelen of niet. De pot die ik al gemalen had staat in de koelkast. Het is eigenlijk de bedoeling dat ik die kaas in de kast kan bewaren.
Ik vind het een leuk experiment en nu maar wachten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten